MENÜ NYIT
MENÜ ZÁR
Fasorfenntartás

A fasorokra, utcai sorfákra az utóbbi évtizedekben kevesebb figyelmet fordítottunk, mint amennyit jelentőségüknél fogva megérdemeltek volna, pedig a fasorok a zöldfelületeknek legalább olyan fontos elemei, mint a parkok.

Cégünk komoly eredményeket ért el az utcai sorfák ápolásában. Kidolgoztuk a fasorfenntartási rendszerünket, mely a fasorok részletes felméréséből, az adatok számítógépes feldolgozásából, ápolási terv elkészítéséből, ápolási és telepítési munkák elvégzéséből áll.

Főbb fasorfenntartási szolgáltatásaink:
- fasorok tervezése,
- favédelmi tervek készítése,
- szakvélemény készítése, szaktanácsadás,
- fasorok felmérése, mely a fák helyére, fajára, méretére, korára, állapotára és értékére terjed ki,
- fasorok telepítése, fák átültetése a telepítési terv elkészítésétől a kivitelezésig, garanciával,
- metszés, gallyazás kosaras kocsival vagy alpinista technikával,
- elektromos légvezetékek űrszelvényében élő fák szakszerű gallyazása,
- fakivágás, tuskókiszedés,
- veszélyelhárítás rövid időn belül,
- nyesedék aprítékolása.

Fasorfenntartást önkormányzatok, közintézmények, temetők, elektromos művek, ingatlankezelők, arborétumok, vállalatok és magánszemélyek részére végeztük.

fasorA munkákat felsőfokú végzettséggel rendelkező szakemberek irányítják, mely garantálja szolgáltatásunk magas szakmai színvonalát. A fasorfenntartási munkát szakmájukat mesterfokon űző munkatársaink végzik, akik a cég régi megbízható munkatársai és a szakmai ismereteiket a Garden Kft.-nél folyó rendszeres képzésben bővítették.

A fasorfenntartáshoz szükséges minden gép, berendezés a Garden Kft. tulajdonában van. Hosszú lenne a leltárt felsorolni, de azért a fontosabb gépeket érdemes megemlíteni. A fasorfenntartás elengedhetetlen kelléke a kosaras gépkocsi, melyből öt darab, 20- és 13 m-es emelőmagasságú teljesít szolgálatot. Három nagy teljesítményű aprítékoló gép és négy teherautó végzi a nagy mennyiségű gally szállítását. Tuskómaró gépünkkel tűntetjük el a kivágott fák nyomait.

Fasori referenciáink a közeli múltba, 1991-ig nyúlnak vissza. Szakmailag legnagyobb kihívásokat az arborétumok jelentik, hiszen a fás gyűjtemények gazdái csak a leghozzáértőbbeket engedik legféltettebb kincseikhez hozzányúlni. Ezért nagyon büszkék vagyunk az arborétumokban végzett munkáinkra. A fasorfenntartás legjelentősebb megbízásait a budapesti kerületek és városok adják. A lista a részleteket is tartalmazza.

A fasorfenntartás nem veszélytelen foglalkozás. Mestereink akár a kosaras kocsiban, akár alpinista felszereléssel dolgozva állandó veszélyben vannak. A balesetmentes munkavégzéshez minden munkatárs nagy figyelmére van szükség. A szakszerűtlen, figyelmetlen munkavégzés az ápolt fák környezetét is veszélyezteti. A megbízók különös figyelmet fordítanak e nagy veszélyekkel járó munka garanciáira. A Garden Kft. munkájára garanciát vállal. A felelősség biztosítása segíti abban, hogy a munkavégzés során az esetleg keletkezett kárt a károsultnak megtérítse. Fontosnak tartjuk azt a szakmai garanciát is, melyet a cég munkatársainak szakértelme, a rendelkezésére álló műszaki háttér biztosít.

A fasorfenntartási ágazat elérhetősége:

Petrencs Kriszta - ágazatvezető: (06 30) 934 1456
Szűcs Gábor - fenntartásvezető: (06 30) 957 8380
Markovits István - fenntartásvezető: (06 30) 216 0431
Kókai Anikó - fenntartásvezető: (06 30) 200 1488

Kapcsolodó cikkek:


Garden Kft.: 1214 Budapest,
II. Rákóczi F. út 324.

telefon:
06 1 277 9535
e-mail:
gardenkft@gardenkft.hu